Ingen tjänar på rasiststämpeln.

Till höger: offer av orkanen Katrina.
Till vänster: humor.

Rasism är ett knepigt ämne som ständigt förekommer över hela världen. Folk kan bli trakasserade, diskriminerade och till och med dödade för att de råkar ha fel hudfärg eller ursprung. Hemska gejer tycker vi alla. Men som med många krångliga grejer har folk olika definitioner för vad som räknas som rasism. Det är där dagens ämne "rasiststämpeln" kommer in, något som garanterat gör mer skada än nytta.

Som alltid när rasism diskuteras vill jag påpeka att jag inte är rasist (hurrdurr) och flera av mina vänner är av ___ ursprung. Det är en lika stor klyscha som att säga att man inte är någon talare innan man ska hålla tal. Ja, vi fattar! Säg vad du vill ha sagt bara! Min poäng när det gäller rasism, som med mycket annat i livet, är att alla borde lugna ner sig ett par hekto. Minoriteter borde inte leta efter rasistiska saker att hänga upp sig på och majoriteter borde inte vara så PK (Politiskt Korrekta) hela tiden. För vet ni vad?

ALLA ÄR RASISTER!

Och det är okej. Att föredra folk av sitt eget ursprung och hudfärg är en djurisk instinkt alla människor har. Rädslan för det okända och allt det där. Vi gillar det som är tryggt och vi känner till. Om du tycker att en sådan djurisk instinkt är löjlig, vad är det första du tänker på om du ser till exempel en papperspåse rulla fram i ögonvrån? Jo, att det är ett litet djur av något slag. Även om du bara tycker det i en mikrosekund innan du fullt ser vad föremålet är så har den djuriska instinkten visat sitt fula tryne. Folk är för i helvete bara människor.

Att vi alla bara är människor är något som många riktiga rasister förbiser. Ta muslimer till exempel, inte alltid så poppis här i Sverige. Hur vågar de fly från sina krigshärjade länder, bo med sina egna, nästan ta över stadsdelar och ha mage att kräva moskéer och annat muslimskt?! Men tänk nu för ett ögonblick att rollerna var ombytta. Att det var vi svenskar som behövde fly till en annan kultur pga krig. Tror då fan att vi skulle välja att bo tillsammans med andra svenskar och kräva saker som vi tog för givet i vårt hemland. Vi är alla av samma skrot och korn på denna planet.

Men själva rasiststämpeln då? Det är när man stämplar någon som rasist för minsta lilla, inte minst i politiken. Om du blir klassad som rasist i politiksverige är du lika körd som en snöboll i helvetet. Bara att packa väskorna och åka hem. Detta har lett till att ingen politiker vågar ta i känsliga frågor när det gäller till exempel invandring. Vilket är skitdumt. Högerpartier är på stark fammarsch över hela Europa medan folk kliar sig i huvet och undrar varför det är på dette viset. Svaret finns rätt framför näsan på oss: 1. Främlingsfrågor är viktiga för många människor 2. Europa är demokratiskt. Oj då.

Klart att främlingsfientliga partier poppar upp som svampar ur marken när ingen av de sittande politikerna vågar ta i frågarna dessa väljare bryr sig om. Väljarna råkar givetvis också ut för rasiststämpeln då deras motståndare hellre förvisar dem än debatterar med dem. Men att vara invandringsfientlig är inte samma sak som att vara rasist. Menar du verkligen att det skulle kunna uppstå problem när tiotusentals personer från en annan kultur som inte kan språket flyttar till en annan kultur? Problem som politiker behöver ta i? Har påven en löjlig mössa? Naturligtvis uppstår det problem, och det är dessa problem som de nya högerpartierna bygger på.

Vad göra? Förinta den jävla rasiststämpeln är en bra början. Om inte den fanns skulle frågorna kunna tas upp som vilka andra frågor som helst i riksdagen och högerpartierna skulle sakta försvinna. Till vardags borde den också försvinna. Kom ihåg nu alla barn, alla är lite rasistiska och alla borde lugna ner sig några hekto vad det gäller saken. Rasismskämt är även de skitkul och borde kunna åtnjutas av alla. För en värld där vi alla kan skämta om varandras olikheter utan att någon tar illa upp, det mina damer och herrar, är en bättre värld.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0